Esteu aquí: Inici Notícies 100 dones que van canviar el món. Emmeline Pankhurst.
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

100 dones que van canviar el món. Emmeline Pankhurst.

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 27-03-2020 10:29

En una combinació d'opinions expertes i votació del públic, BBC History va elaborar el llistat.

Emmeline Pankhurst, 1858-1928

Emmeline Pankhurst, la famosa sufragista britànica. (Divisió d'Impressions i Fotografies de la Biblioteca de Congrés dels Estats Units) Abans que Meryl Streep encarnés la seva vida en Sufragistas , la lluitadora pel dret a vot femení era tan popular que Disney li va dedicar la cançó Sister Suffragette; en la pel.lícula Mary Poppins .

El 1903 Emmeline Pankhust va fundar la Unió Social i Política de Dones (WSPU) per obrir el vot parlamentari a les dones. Milers la van seguir en un moviment de demanda, que va recórrer a l' incendi de comerços i l'atac als domicilis de polítics conservadors , sense precedents en la història britànica. Va ser detinguda 13 vegades, algunes amb les seves filles.

Es va descriure a si mateixa empresonada ; un ésser humà en el procés de ser transformat en una bèstia salvatge i va fer diverses vagues de fam. El seu lema, no paraules , va resultar perdurable. La WSPU, propera a el Partit Laborista independent, va ser un factor determinant en l'obtenció del sufragi de les dones al Regne Unit .

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet