Esteu aquí: Inici Notícies 100 dones que van canviar el món. Àngela Ruiz Robles.
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

100 dones que van canviar el món. Àngela Ruiz Robles.

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 28-03-2020 10:04

Mestra, escriptora i inventora espanyola, precursora del llibre electrònic.

Ángela Ruiz Robles (Villamanín, 28 de març de 1895–Ferrol, 27 d'octubre de 1975) va ser una mestra, escriptora i inventora espanyola, precursora del llibre electrònic.

Entre 1944 i 1949 realitza diversos projectes. El 1944, l'atles cientificogramatical, amb la finalitat de donar a conèixer l'estat espanyol, amb gramàtica, sintaxi, morfologia, ortografia i fonètica. Després, la màquina taquimecanogràfica.

El 1949, l'enciclopèdia mecànica, construïda al Parc d'Artilleria de Ferrol (La Corunya): ella mateixa en va dirigir els treballs. Patentada amb data de 7 de desembre de 1949. Des del 2006, l'Enciclopèdia va formar part de l'Exposició del Museu Pedagògic de Galícia (MUPEGA) a Santiago de Compostel·la (La Corunya) fins al 4 de maig de 2012, en què va passar a l'Exposició permanent del Museu de Ciència i Tecnologia de La Corunya.

L'enciclopèdia mecànica era necessària segons les seves explicacions perquè: «alleugereix el pes de les carteres dels alumnes, fa més atractiu l'aprenentatge i adapta l'ensenyament al nivell de cada estudiant. Portàtil, que pesi poc, d'ús en casa i al col·legi, amb la possibilitat d'adaptar-se a alumnes de tots els nivells i als que tinguin problemes de visió. Dona suport a l'aprenentatge amb sons. Ensenya diversos idiomes. Facilita l'aprenentatge en la foscor incorporant llum. Dona suport perquè altres mestres hi afegeixin els seus propis materials i minorar costos»

 

Font:  Wikipedia


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet