Esteu aquí: Inici Notícies Desfilada de moda de les alumnes dels tallers de costura d’entitats de dones de Lleida
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Desfilada de moda de les alumnes dels tallers de costura d’entitats de dones de Lleida

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 10:25

Unes 200 persones participen en l’acte, que es celebra a l’Auditori Municipal Enric Granados presidit per l’alcalde, Àngel Ros

L’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit el dijous 22 de març per la tarda la desfilada de moda de les alumnes dels tallers de costura de les entitats de dones de Lleida. Les mateixes alumnes són les protagonistes de tot el procés, ja que han confeccionat la roba a mida durant el curs, amb el guiatge de les modistes i professores, i avui també fan de models per mostrar la roba. L’acte comptà amb la presència de l’alcalde, Àngel Ros, qui va agrair a les dones el seu esperit participatiu perquè contribueixen a fer ciutat i crear comunitat a través d’aquesta tasca artesanal.

En la desfilada han participat un total de 200 persones, 150 dones de diferentes edats i també unes 50 nenes i nens. Els tallers de costura de les entitats i grups de dones de Lleida estan mantenint viva la tradició de l’aprenentatge de la confecció artesana de roba per al consum propi, fomentant la solidaritat i la xarxa social entre les dones, compartint els sabers femenins i enriquint la vida social lleidatana. Els locals socials i centres cívics municipals són els espais que acullen aquestes activitats.

Les 14 entitats de Lleida que organitzen tallers de costura i que han participat en la trobada són: Noies del Grup d’Habilitats socials de Pardinyes; Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Confecció i Moda de l’Institut Guindàvols; Grup de Costura Llar de persones jubilades de la Bordeta; Associació de Dones del Clot; Àrea de la Dona del Centro Extremeño; Vocalia de la Dona de l’Associació Veïnal de Balàfia; Vocalia Dones de l’AV Partida de Butsènit; Grup de Dones de Magraners; Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal Instituts-St. Ignasi; Grup Sardanista 27 d’Abril; Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Jaume I; Grup de Dones de l’Organització Veïnal de Pardinyes; Àrea de la Dona de Cappont; Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal Escorxador-Templers; i Grup de Dones de l’Organització Veïnal de Pardinyes.


foto 1.jpg

 ©Hermínia Sirvent

©Hermínia Sirvent foto 2.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet