Esteu aquí: Inici Notícies El Casal de la Dona clou el programa d’activitats amb el concert de Rosa Zaragoza
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

El Casal de la Dona clou el programa d’activitats amb el concert de Rosa Zaragoza

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 05-06-2019 10:44

Ha pujat a l'escenari del Cafè del Teatre amb Rusó Sala, que l'ha acompanyat amb la veu i la guitarra

El Casal de la Dona ha organitzat aquest dimarts a la tarda el concert de l’artista Rosa Zaragoza com a cloenda del programa d’activitats d’aquest curs, que ha reunit un centenar de dones. Rosa Zaragoza ha pujat a l’escenari del Cafè del Teatre acompanyada de la veu i la guitarra de Rusó Sala. El Casal de la Dona, de la Regidoria de les Polítiques per a la Igualtat, treballa per fer realitat la igualtat de gènere a Lleida, entre altres, amb la proposa durant l'any d'iniciatives i d'activitats que promouen les dones i la defensa dels seus drets.

Rosa Zaragoza és una cantant catalana que va començar la seva trajectòria professional el 1986 enregistrant les úniques cinc cançons conegudes dels jueus catalans, unes cançons de noces dels segles XIV i XV escrites en judeo-català. Posteriorment, va incorporar al seu repertori cançons pertanyents a les tradicions musulmana i cristiana, amb un especial interès per la música espiritual d’aquestes cultures i en un exercici de recuperació de les arrels i la cultura mediterrànies.

Té un ampli repertori com a cantautora en què expressa el sentir de les dones tenint en compte el seu cos, la seva ànima, la sexualitat, la maternitat, la mort, etc. Està considerada la creadora de la banda sonora que expressa el sentir del moviment d’humanització del naixement i criança a tot el món. Tant la seva vida personal com la seva faceta artística són un clar exponent del seu compromís amb les reivindicacions dels moviments feministes que treballen perquè totes les dones puguin exercir plenament els seus drets i viure lliures de violències masclistes.

El concert de Rosa Zaragoza és una activitat finançada amb càrrec als crèdits que els ajuntaments han rebut del Ministeri de la Presidència, Relacions amb els Corts i Igualtat a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, en el marc del Pacte d’Estat contra la Violència masclista.

Imatge_cat_43359.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet