Esteu aquí: Inici Notícies El Casal de la Dona commemora el Dia Mundial d'Acció per la salut de les dones
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

El Casal de la Dona commemora el Dia Mundial d'Acció per la salut de les dones

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 29-05-2019 08:56

Una tertúlia sobre la salut des del punt de vista de les dones i el 4 de juny se celebrarà un concert de Rosa Zaragoza al Cafè del Teatre, que clou el programa Activa't al Casal

El Casal de la Dona de l'ajuntament de Lleida va celebrar ahir a la tarda la tertúlia "Les dones i la salut", coincidint amb la celebració del Dia Mundial d'Acció per la salut de les Dones, que es commemora internacionalment el 28 de maig.

L'activitat, que va comptar amb la presència d'una trentena de dones, busca fer protagonistes a les dones usuàries habituals de les activitats del Casal fent que disposin d'un espai per canalitzar les seves experiències, inquietuds, queixes i suggeriments en tot allò vinculat amb la seva salut i benestar.

Per aconseguir-ho, s'ha comptat amb la presència de dones que ocupen un paper rellevant en institucions o entitats de l'àmbit de la salut, per tal que puguin aportar la seva visió en diferents aspectes com les diferències en la percepció de salut entre homes i dones; els avenços en estudis mèdics amb perspectiva de gènere; les demandes de les dones en els diferents serveis, tant com a usuàries del sistema de salut com també com a cuidadores; i donar a conèixer els serveis i recursos a l'abast de les dones de Lleida.

Les expertes convidades han estat Montse Duch, infermera i vicepresidenta de COILL i membre de la junta executiva d'AECC Lleida; Maria Antònia Roca, presidenta Associació HERA; Esther Álvaro, metgessa membre de la Secció de Naturopatia i Homeopatia del Col·legi de Metges de Lleida; Andrea Ferreruela, representant de la Fundació Ferreruela Sanfeliu; Dolors Creus, llevadora i coordinadora de la Unitat d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva a Lleida (ASSIR); Jos Farreny, infermera i presidenta de DonaBalàfia Associació; Begoña Giménez, coordinadora del Servei de suport al dol de Ponent; Concepció Canut, coordinadora de l'entitat Dret a Morir Dignament Lleida; i Eva Ribalta, esportista i presidenta de l’Associació Esport Femení Lleida.

Concert de cloenda d'Activa't al Casal

El Casal de la Dona ha programat també, en el marc d'aquest dia internacional per la Salut de les Dones i com a cloenda del programa Activa't al Casal 2018/2019, un concert de la cantant Rosa Zaragoza, que estarà acompanyada de Rusó Sala. Tindrà lloc el dimarts 4 de juny, a les 19 h, al Cafè del Teatre (amb entrada gratuïta, fins a completar aforament).

Rosa Zaragoza és una cantant catalana que va iniciar la seva carrera el 1986 enregistrant les úniques cinc cançons conegudes dels jueus catalans, unes cançons de noces dels segles XIV i XV escrites en jueu-català. Posteriorment, va incorporar al seu repertori cançons pertanyents a les tradicions musulmana i cristiana, amb un especial interès per la música espiritual d'aquestes cultures i en un exercici de recuperació de les arrels i la cultura mediterrànies. Tot això l'ha portat a cantar per tot el món i a crear i dirigir els Festivals Internacionals de Músiques Místiques de Barcelona (2000 i 2001) i València (2001) Té 16 CD publicats. Els 8 últims autoproduïts.

Té un ampli repertori com a cantautora en què expressa el sentir de les dones tenint en compte el seu cos, la seva ànima, la sexualitat, la maternitat, la mort...

És considerada la creadora de la banda sonora del moviment d'humanització del naixement i criança a tot el món. Tant la seva vida personal com la seva faceta artística són un clar exponent del seu compromís amb les reivindicacions dels moviments feministes que treballen perquè totes les dones puguin exercir plenament els seus drets i viure lliures de violències masclistes.

El concert de Rosa Zaragoza és una activitat finançada amb càrrec al finançament que els ajuntaments han rebut del ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat a través de la Secretaria d'Estat d'Igualtat, en el marc del Pacte d'Estat contra la Violència masclista.IMG_8086.JPG

IMG_8093.JPG


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet