Esteu aquí: Inici Notícies El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’homenatge a la tasca participativa i de voluntariat solidari d’aquesta dona, impulsora de l’Associació de Veïns de Templers-Escorxador, dins del programa municipal “Anònimes”
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’homenatge a la tasca participativa i de voluntariat solidari d’aquesta dona, impulsora de l’Associació de Veïns de Templers-Escorxador, dins del programa municipal “Anònimes”

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 21-02-2019 13:22

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’homenatge que la Paeria ha dedicat avui a Dolors Ariño Boyer dins del programa “Anònimes”. L’Ajuntament de Lleida reconeix la seva labor com a presidenta de la Vocalia de la Dona de l’Associació de Veïns de Templers-Escorxador -tasca que exerceix des de fa 25 anys- així com la seva activitat solidària i de voluntariat. Ariño és presidenta de la Taula contra el Càncer (AECC-Lleida) des de fa 15 anys, ha estat cooperant al Senegal durant 4 anys amb l’ONG Veïns del Món i col·labora amb la taula petitòria de l’Associació de Laringectomitzats. Forma part també de la Confraria de l’Ereta i ha contribuït a impulsar tant el Castell Templer de Gardeny com la ruta de l’Orde Templer.

“Anònimes”, una iniciativa creada per l’Activa’t al Casal de l’Ajuntament de Lleida, té com a objectiu descobrir les vides i la trajectòria personal i social de lleidatanes que, des dels diferents barris de la ciutat, han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, ha assenyalat que aquest és un programa “que posa en valor la feina que feu les dones de forma anònima, sense assolir aquell protagonisme que la societat cada cop us ha de reconèixer més”. “En la lluita constant que tenim en favor de la igualtat i dels drets de les dones, aquest programa té noms propis i volem compartir aquest homenatge a la feina que no es veu que feu dones de tota la ciutat treballant dia a dia per fer una societat millor, a través de les entitats veïnals, organitzant activitats i contribuint a la cohesió social”, ha afegit. A l’acte, que ha comptat amb la participació de prop d'un centenar de persones, ha assistit també la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres.

La Vocalia de la Dona de Templers-Escorxador que encapçala Dolors Ariño compta amb unes 500 sòcies. Sota la seva presidència, l’any 1993 es van començar a organitzar les primeres activitats per a grups de dones al barri, que han tingut un increment gradual fins a l’actualitat.

Fins ara, el programa Anònimes ha reconegut el paper de: 

- Les germanes Araceli i Mercè Molina, líders del moviment veïnal i femení a La Mariola

- Paquita Roure, missionera auxiliar de l’església i molt vinculada amb els Magraners a través de la Parròquia de Sant Josep Obrer.

- Carmina Gómara, del barri d’Universitat, pionera en l’organització d’activitats per a dones

- Isa Sàez i Teresa Gil, activistes veïnals molt vinculades a l’AV de Balàfia

- Mati Díaz, pertanyent al moviment veïnal de Cappont

- Ramona Salla, presidenta de la coral Llum de Veus de Pardinyes i membre del moviment veïnal d’aquest barri

- Rosa Pascual, fundadora de la Vocalia de Dones de Cappont i dedicada al voluntariat en diferents entitats.  

Videos de l''Anònimes a youtube

 

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet