Esteu aquí: Inici Notícies El País, El Periódico i La Directa guanyen el XIè Premi Mila de Periodisme
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

El País, El Periódico i La Directa guanyen el XIè Premi Mila de Periodisme

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 10:25

La regidora Sara Mestres ha donat a conèixer els treballs premiats, que són “Las chicas que espantan a patadas la pesadilla de Boko Haram”, de Tiziana Trotta, en foto-periodisme, i “No son sexis, son niñas”, de Maria García, i “Dones gitanes amb veu i en acció”, de Mertixell Rigol, ambdós en premsa escrita. El lliurament de premis es farà el 15 de març a la Paeria. El certamen reconeix els treballs periodístics que fomenten polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits

La regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestre, ha donat a conèixer els treballs periodístics guanyadors del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, que en aquesta XIa edició han estat “Las chicas que espantan a patadas la pesadilla de Bako Haram”, de Tiziana Trotta, en la categoria de foto-periodisme; “No son sexis, son niñas”, de María García, i “Dones gitanes amb veu i en acció”, de Meritxell Rigol, ambdós corresponents a la categoria de premsa escrita.

Mestres ha explicat que les categories de Mitjans digitals i Audiovisual s’han declarat desertes, perquè el contingut no s’adequava als objectius i característiques del premi, malgrat la qualitat dels treballs presentats. En relació a la categoria de premsa escrita, encara que les bases del concurs diuen que hi ha d’haver un premi per cada una de les categories, els membres del jurat, per unanimitat, han acordat premiar dos dels treballs candidats per la seva gran qualitat. Els treballs guanyadors estan dotats de 1.500 euros cadascun.

Igualment, Mestres ha destacat la qualitat dels treballs presentats i la sensibilitat dels i les professionals en el tractament de reportatges amb perspectiva de gènere i ha animat els professionals del sector a seguir publicant treballs que facin èmfasi en la igualtat de gènere, per denunciar les desigualtats existents i també les experiències positives i els avenços assolits.

L’acte de lliurament es farà el dia 15 de març a les 19 h al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes de commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

“Las chicas que espantan a patadas las pesadillas de Boko Haram”, publicat el 30 de març de 2017 a El País, és un reportatge fotogràfic que retrata un grup d’adolescents del camp de persones refugiades de Dar-es-Salam, a la regió del Llac Txad, que es lliura al futbol per deixar enrere el trauma de la violència soferta a mans del grup terrorista Boko Haram.

“No son sexis, son niñas” ha estat publicat a El Periódico, el 19 de novembre de 2017. És un reportatge que denuncia la cosificació i la hipersexualització de les dones i les nenes, tant en el món de la moda i del cinema, com en els mitjans de comunicació, la publicitat i les xarxes socials.

El reportatge “Dones gitanes amb veu i en acció” es va publicar a La Directa, el 14 de juny de 2017. Meritxell Rigol posa en relleu l’esforç de les dones gitanes per fer sentir la seva veu i decidir per elles mateixes, superant el doble estigma de ser dones i pertànyer al col·lectiu gitano. Descriu el racisme i la desigualtat de gènere a què han de fer front les activistes romanís.

Enguany s’han presentat 11 treballs al Premi Mila de Periodisme, convocat per l’Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida,, que té com a objectiu reconèixer aquells treballs periodístics que es distingeixen per fomentar polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits.

El Jurat ha estat format per Sara Mestres, regidora de Polítiques d’Igualtat i presidenta del Jurat; Jesús Riverola, en representació del president del Col·legi de Periodistes de Lleida; Ramona Canela, consellera del Consell Municipal de les Dones en representació de l’Associació Minerva Dones; Àngels Anton, periodista lleidatana col·legiada; Elianne Ros, periodista guardonada en la X edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, i Isabel Hornos, tècnica de polítiques d’igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat.

 

Foto jurat 2018.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet