Esteu aquí: Inici Notícies El programa Anònimes reconeix Ramona Salla, pel seu compromís cívic a Pardinyes
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

El programa Anònimes reconeix Ramona Salla, pel seu compromís cívic a Pardinyes

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 10:25

El paer en cap l'ha acompanyat en aquest acte i ha destacat la seva trajectòria "exemplar" i que "necessitem moltes més dones referents com la Ramona"

El programa Anònimes de la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Lleida ha celebrat avui un homenatge a Ramona Salla, una de les dones que han contribuït a fer ciutat des de la seva tasca cívica als barris, en aquest cas a Pardinyes. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha participat en l'activitat, que ha comptat amb l'assistència de més de 80 persones, i ha definit Salla com una dona "exemplar" i "compromesa amb aquesta societat que anhela ser millor cada dia".

"Necessitem referents com tu, necessitem moltes dones com tu", ha afirmat l'alcalde qui ha agraït a Salla la seva tasca incansable en favor dels altres. A més, el paer en cap ha volgut remarcar la importància del programa Anònimes per reconèixer a dones que han fet molt per la ciutat i ha agraït també a les responsables de la regidoria que l'impulsin i organitzin homenatges tan necessaris com el d'aquest vespre.

Durant l'acte s'ha fet un repàs per la trajectòria vital de Salla, de 78 anys, tant en el camp laboral, com en el familiar i el voluntariat a Pardinyes, ja que porta 50 anys treballant pel barri en tot tipus d'iniciatives cíviques i socials. Des de l'any 68, ha estat vinculada a la creació de l'AMPA de l'escola del barri, de l'Associació de Veïns, de la Coral Llums de Veu i la Tuna, ha impulsat activitats com l'Homenatge a la Vellesa, el Dia del Soci, la Xocolatada popular i la Processó de la Somereta, ha format part de la junta de la Llar de Jubilats i ha col·laborat amb entitats com l'Associació contra el càncer, l'Associació de Diabètics i l'Associació de la Festa de Moros i Cristians.

Salla ha mostrat el seu orgull "per haver treballat pel barri" i pel fet que quan passa pel carrer molta gent la reconeix i s'interessa per ella. A més, ha fet una crida al jovent del barri perquè s'impliquin a treballar pels altres.

La regidora de Polítiques d'Igualtat, Sara Mestres, ha destacat que el programa Anònimes té el seu origen en la voluntat de visibilitzar la tasca que han fet dia a dia dones de la ciutat en favor de la comunitat. "Encarnem en la Ramona un homenatge que és per a totes les persones que s'han compromès per la ciutat des del seu barri, per agrair-los la seva tasca", ha afirmat Mestres.

L'acte, que ha tingut lloc al centre cívic del barri, ha comptat amb una actuació del cor Llums de Veu amb el qual els seus companys i companyes cantaires han volgut fer-li un reconeixement a Salla cantant l'himne de Pardinyes. En acabar l'homenatge, al qual també han assistit el tinent d'alcalde i regidor de Pardinyes Rafael Peris i la regidora Carme Culleré, l'alcalde ha entregat a Salla un ram de flors i el llibre 'Femení plural' de les autores Mireia Gonzàlez i Rosa Maria Giralt (Ed. Pagès), sobre entrevistes a dones de la ciutat de diferents nacionalitats i procedències. 

El programa Anònimes es va estrenar ara fa un any i fins ara havia homenatjat a set dones en cinc actes a barris diferents de la ciutat: Araceli i Mercè Molina, a la Mariola; Paquita Roure Gatius, a Magraners; Carmina Gómara Ayala, al barri d'Universitat; Isa Sàez i Teresa Gil, a Balàfia; i Mati Díaz, a Cappont.

Aquí podeu veure l'homenatge: 

 

youtu.be/NBWEqrCn-qo

Imatge_cat_41474.jpg

©Hermínia Sirvent

Imatge_cat_41475.jpg

©Hermínia Sirvent

Imatge_cat_41476.jpg

©Hermínia Sirvent


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet