Esteu aquí: Inici Notícies Èxit de la Jornada Dones i Emprenedoria D&E 2018
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Èxit de la Jornada Dones i Emprenedoria D&E 2018

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 10:25

Un any més la Paeria i GLOBALleida han organitzat una jornada en el marc del Dia Internacional de la Dona, amb l’objectiu de promoure la formació, el networking i el debat sobre l’emprenedoria femenina Amb Maria Teixidor Jufresa, de la Junta Directiva del FC Barcelona, responsable del futbol femení, en la conferència inaugural, Trencant motlles. Lideratges femenins a l’empresa i a l’esport

L’Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, i GLOBALleida han organitzat la Jornada “Dones i Emprenedoria D&E” , que ha  tingut lloc aquest dimecres al CaixaForum. 

La inauguració de la jornada a la que s’han inscrit més d’un centenar de persones, ha estat a càrrec de la regidora de Seguretat ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat, Sara Mestres i del conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró.

L’objectiu principal de la jornada, és crear un espai de trobada promoure la formació i el debat sobre l’emprenedoria femenina, presentar experiències, compartir aprenentatges, crear un espai de trobada entre les empresàries lleidatanes i visualitzar el talent femení com a motor  social.

La conferència inaugural de la jornada ha estat Trencant motlles. Lideratges femenins a l’empresa i a l’esport., a càrrec de Maria Teixidor Jufresa, advocada i mediadora, vicesecretària de la Junta Directiva del FC Barcelona, responsable del futbol femení, presidenta del Grup Edelmira Calvetó i cofundadora BCN RESOL ODR SOLUTIONS. Ens ha explicat la realitat del món laboral, que la revolució és necessària, que la por és el que sustenta el sistema i que s’ha de trencar la caixa que ens limita. “El món és fa fent”.

Tot seguit la periodista Vanesa Ortega ha presentat la taula rodona amb les experiències emprenedores d'Alexandra Jiménez Loretz, fundadora de l’Institut de Dansa i Arts Escèniques de Lleida; Rous Martínez Muñoz, promotora de l’associació esportiva Píbody; Ester Barqué Setó, community manager i formadora, i Neus Escarp Ribes, directora creativa de l’empresa #artistaesportista. Un espai en el qual han pogut explicar el camí que han hagut de seguir per aconseguir estar al capdavant del seu negoci, totes han coincidit en que tenien una gran passió pel que feien i que la constància, dedicació, autoconfiança han estat bàsiques per aconseguir estar on són.

Per últim, s’ha organitzat el taller, Inspiració: Autoestima't: 1, 2, 3... Acció! a càrrec de Laia Martínez Bagué, apassionada d'Internet, els esdeveniments i el networking i Alicia Romero Martínez, mestra, coach en educació i neuroeducadora. Un taller per ajudar a adquirir habilitats per millorar l'autoestima, amb dinàmiques que aconsegueixen que les participants passin de ser espectadores a protagonistes, amb l’objectiu que després d’aquest taller, res torni a ser com abans!

Al món hi ha 128 milions de dones emprenedores, de les quals 650.000 són espanyoles. La taxa d’activitat emprenedora femenina a escala mundial és de l’11% i a Espanya, del 4,5%. Entre el 2011 i el 2013 menys d’un 3% de les 7000 companyies que van rebre inversió tenien una dona com ideòloga del projecte, és a dir, com a directora general o CEO.  La conciliació i les dificultats per accedir al finançament són alguns dels principals problemes que troben les dones per a emprendre; això n’augmenta l’índex d’abandonament i amplia la bretxa de gènere.

El perfil de dona emprenedora és d’entre 25 i 34 anys, i més de la meitat té un nivell de formació superior. El 70% de les dones emprenedores a Espanya inicia negocis perquè veu una oportunitat de mercat i no per una qüestió de necessitat.

 

IMG_20180314_120226.jpg

IMG_20180314_120147.jpg

2.jpg

DYP1TpYX4AAGpVU.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet