Esteu aquí: Inici Notícies Homenatge a Dolors Flix pel seu compromís social
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Homenatge a Dolors Flix pel seu compromís social

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 27-02-2019 08:24

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha destacat el seu impuls i lideratge en la Vocalia de les Dones de l’AV de Noguerola, la reivindicació i defensa dels drets de les dones i la seva implicació amb entitats socials i de salut

L’Ajuntament de Lleida ha reconegut la trajectòria de Dolors Flix en un acte que ha tingut lloc aquesta tarda al centre cívic de Democràcia, en el marc de la iniciativa “Anònimes” del Casal de la Dona. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques per a la Igualtat, Sara Mestres, ha destacat el compromís social de l’homenatjada, a qui ha qualificat com "una dona amb ànima", i l’aportació que ha fet en la defensa dels drets de les dones.

Dolors 'Lolita' Flix, nascuda a la Bordeta, va impulsar i liderar la Vocalia de Dones de l’AV del barri de Noguerola (ara, Noguerola-Estació-Segre) i ha estat i és una persona activa en la reivindicació dels drets de les dones. Ha col·laborat amb entitats com Assoc. de Familiars d’Alzheimer, AECC-Lleida, Lliga contra càncer, etc. A més, ha participat amb el Consell Municipal de les Dones, en accions com l’Aplec de les Dones o activitats al Casal de la Dona, i també en propostes de la comunitat més propera (veïnal o del barri).

Dolors Flix, emocionada pel reconeixement, ha agraït les col·laboracions amb què ha comptat, “sense les quals no hauria pogut tirar endavant molts dels projectes que s’han fet al barri”. Flix ha recordat especialment la seva amiga Montse Morguí, que va morir de càncer, amb qui va compartir part del seu compromís social. L’acte s’ha fet al Centre Cívic de Democràcia, amb l’assistència de familiars i amics que han volgut compartir amb Flix aquest reconeixement i que han deixat petita la sala.

El Casal de la Dona ha impulsat el programa “Anònimes”, dins de l’Activa’t al Casal per descobrir les vides i la trajectòria personal i social de lleidatanes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat.

El pròxim Anònimes posarà en valor la contribució de Montserrat Canals, activista en les reivindicacions del moviment del Clot de les Granotes que va evitar que s’edifiqués i va aconseguir que es fes una plaça; membre fundadora ( i extresorera) de l’Ateneu Popular de Ponent (responsable de la Secció d’Excursionisme), membre de la Comissió del projecte Llars del Seminari, i col·laboradora de Caritas com a responsable de Voluntariat de Troballes.

Fins ara, el programa ha posat en relleu les figures de: les germanes Araceli i Mercè Molina, Paquita Roure, Carmina Gómara, Isa Sàez i Teresa Gil, Mati Díaz, Ramona Salla, Rosa Pascual i Dolors Ariño.

Imatge_cat_42460.jpg

©Santi Iglesias

Imatge_cat_42462.jpg

©Santi Iglesias


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet