Esteu aquí: Inici Notícies IX Memorial Hortènsia Alonso
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

IX Memorial Hortènsia Alonso

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 26-11-2020 14:58

L’abordatge jurídic i social de la violència masclista en infants i adolescents, eix temàtic del IXè Memorial Hortènsia Alonso

Fer visible l'impacte de la violència masclista en les vides d'infants i adolescents i abordar quins són els mecanismes i eines de què disposa la xarxa d'atenció a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista al municipi de Lleida són els objectius del IXè Memorial Hortènsia Alonso, que tindrà lloc el 3 de desembre i que es retransmetrà en directe per Internet.

El Memorial, coorganitzat per la Regidoria d'Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l'Ajuntament de Lleida, el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida (UdL), Creu Roja -Lleida, Marea Lila i el Grup de Dones Lleida, en el marc dels actes commemoratius del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, ha convidat diferents persones expertes en la matèria.

Tindrà lloc de manera virtual a causa de les restriccions per la covid-19, i comptarà amb una conferència inaugural, titulada "L'abordatge de la violència masclista en infants i adolescents des d'una mirada social", a càrrec de Carme Montserrat Boada, professora del departament de Psicologia de la Universitat de Girona i experta en drets dels infants.

A continuació, hi haurà dues ponències sobre la intervenció jurídica i social amb infants i adolescents que es troben en entorns de violència masclista, que comptarà amb la participació de professionals de diferents àmbits d'atenció: Mireia Pardell Cartes, advocada, membre de la Junta de Govern del Col·legi de l'Advocacia de Lleida i responsable de l'Àrea de Drets Humans que parlarà de La protecció dels infants i adolescents. Mesures judicials, possibilitats i limitacions; i Niní Balagué Feliu, responsable del Punt de Trobada de Lleida, Fundació Salut i Comunitat, que reflexionarà sobre les Oportunitats i entrebancs en les relacions de pares i mares amb els fills i filles en situacions familiars de violència masclista.

Al final de les intervencions s'obrirà un temps de debat per recollir les idees claus que sorgeixin i poder incidir en els aspectes que hagin resultat més interessants.

El IXè Memorial Hortènsia Alonso està adreçat a personal tècnic, professionals de tots els àmbits d'atenció a dones i els seus fills i filles en situació de violència masclista, així com a estudiantat i professorat de qualsevol titulació que tinguin interès en l'abordatge d'aquesta matèria. Amb aquesta jornada tècnica anual es vol posar de manifest la importància del treball en xarxa, de manera estratègica i coordinada, per tal de promoure la recuperació integral de tots els infants i adolescents que viuen o han viscut situacions de violència masclista.

 

foto.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet