Esteu aquí: Inici Notícies Jaume Barrull, Itmar Fabregat i Laura Saula, guanyadors dels Premis Mila de Periodisme
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Jaume Barrull, Itmar Fabregat i Laura Saula, guanyadors dels Premis Mila de Periodisme

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 05-03-2021 13:42

-Pel treball "Maternitat en solitari", publicat al suplement Lectura de Segre, el reportatge "TRANSició", en el mateix diari, i pel reportatge "Una terra de dones pageses", publicat a La Mira, respectivament -Oriol Jové ha rebut un accésit en l’àmbit audiovisual per la retransmissió dels partits de l’AEM femení i Gemma Peris, Pili Garcia i Esther Peiró pel treball "Adona’t. Al Segrià Nord es respira aires de canvi", publicat a la L’Oest- La Xarxa d’informació positiva

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, juntament amb el president del Col·legi de Periodistes- Demarcació de Lleida, Rafa Gimena han anunciat aquest matí el nom de les persones guanyadores de la tretzena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 16 treballs.

Els guanyadors de la catorzena edició dels premis són:

-En la categoria de Fotoperiodisme, el reportatge premiat ha estat TRANSició, del fotògraf Itmar Fabregat Aranda, publicat al Diari Segre, el dia 22 de novembre de 2020.

-En la categoria de Premsa escrita, el Jurat ha acordat concedir premi al reportatge Maternitat en solitari, de Jaume Barrull Castellví, publicat al Suplement Lectura del diari Segre, el 16 de febrer de 2020; així mateix, el Jurat ha fet menció expressa d’un segon reportatge del mateix periodista, Art amb perspectiva, que també ha estat molt ben valorat per tots els membres.

-Pel que fa a la categoria Audiovisual, el Jurat l’ha declarat deserta, atès que cap dels treballs candidats s’ajustava per complet als requisits establerts a les bases del premi. Tanmateix, el Jurat ha volgut reconèixer el mèrit – mitjançant la concessió d’un accèssit - del programa Lleida en joc, d’Oriol Jové Font, per la iniciativa en la retransmissió dels partits de futbol de l’equip femení de l’AEM, a través d’Alpicat Ràdio.

Finalment, en categoria Mitjans Digitals, s’ha concedit premi i un accèssit; premi per al reportatge Una terra de dones pageses, de la periodista Laura Saula i Tañà, publicat a www.lamira.cat, l’11 de desembre de 2020. I accèssit per a Adona’t. Al Segrià Nord es respira aires de canvi, signat per Gemma Peris Duran, Pili Garcia Sánchez i Esther Peiró i Malla, i publicat a L’Oest- La Xarxa d’informació positiva, el 31 de desembre de 2020.

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha remarcat la importància d’aquests premis per visibilitzar les dones, donada l’escassa presència que encara tenen als mitjans de comunicació, en tant que protagonistes de notícies, com es desprèn de l’estudi sobre la Situació de les dones a Lleida. En les notícies de portada només un 21,5% les dones són protagonistes, en les esportives són protagonistes en un 13,7%, tot i que encara s’hi troben referències a aspectes que no tenen a veure amb els mèrits esportius, segons afegeixen les autores de l’estudi.. En les notícies de cultura les dones són protagonistes en el 12,5% de les notícies. L’estudi mostra que la mitjana de la presència de les dones en la premsa escrita és del 23% i en la digital del 34%. “Tenint aquestes dades ben presents, més que mai, s’ha de seguir impulsant aquest periodisme que dona visibilitat a les dones per una banda i que posa al centre la qüestió de la igualtat de gènere com una necessitat d’aquesta societat i, per tant, per part nostra, tant Ajuntament com col·legi de periodistes, seguirem impulsant aquests premis que estan alineats amb aquests objectius”, ha explicat Castro.

Per la seva banda, el president de la demarcació de Lleida del CPC de Catalunya, Rafa Gimena, ha posat en valor la participació que hi ha hagut en l’edició d’enguany en un any en què la Covid-19 ha fet més complicada la convocatòria. Arran de l’experiència d’aquest any i per a les properes edicions, es facilitarà la presentació dels treballs telemàticament.

Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i la qualitat dels treballs.

L’acte de lliurament del XIV Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida tindrà lloc el proper dimecres 10 de març, a les 18 h, a la Sala Alfred Perenya (Regidoria de Cultura), en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

El Jurat del premi Mila l’han integrat Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes i presidenta del Jurat; Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida; Marina Pifarré, consellera del Consell Municipal de les Dones; Estela Busoms, periodista lleidatana col·legiada; Teresa Macià, periodista guardonada en la XIII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida.

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet