Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria iniciarà un procés d’acreditació en Igualtat de Gènere
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

La Paeria iniciarà un procés d’acreditació en Igualtat de Gènere

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 29-10-2019 08:36

La regidora Sandra Castro ha mantingut avui una trobada amb responsables de l’entitat Forgender Seal, especialitzada en aquest segell de qualitat per a municipis igualitaris

L’Ajuntament de Lleida té intenció d’adherir-se al procés per tal d’obtenir el Distintiu per la Igualtat de Gènere, un segell de qualitat que acredita la tasca que duen a terme els municipis més igualitaris. La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminisme, Sandra Castro, s’ha interessat avui per aquest projecte en una trobada que ha mantingut amb representants de l’Associació Forgender Seal, una entitat sense ànim de lucre, que ofereix a les administracions posar en marxa aquest procés de certificació a través de la norma SG CITY 50-50.

Aquesta norma posa a disposició dels municipis eines que afavoreixen la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’administració local. Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa, la Paeria vol visibilitzar el seu compromís polític i estratègic a favor de la igualtat efectiva entre dones i homes.

El Distintiu per la igualtat de gènere s’ha dissenyat d’acord amb les competències municipals, la normativa nacional i els mandats i tractats internacionals, en relació amb els drets humans de les dones, el desenvolupament humà, les ciutats i el canvi climàtic (Agenda 2030, Nova Agenda Urbana i Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides).

Forgender Seal té com a propòsit impulsar la creació de sistemes de gestió de gènere que afavoreixin la construcció de societats més justes i igualitàries, proposin democràcies més participatives i paritàries i generin una convicció i determinació política a favor de la igualtat. 

 

©Ajuntament de Lleida


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet