Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria reconeix el periodisme que posa en valor la igualtat de gènere
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

La Paeria reconeix el periodisme que posa en valor la igualtat de gènere

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 03-05-2019 11:06

Leticia Blanco, amb el reportatge “Generación King-Kong” (Tendències, diari El Mundo), José Carlos Monge, amb “La meva mare també juga” (Segre), i Josep Maria Sanuy, amb el programa de televisió “La doble invisibilitat de la dona en el món agrari. Les cooperatives, territori masculí” (Lleida TV), guardonats amb els XII Premi Mila de Periodisme

Leticia Blanco, amb el reportatge “Generación King-Kong”, José Carlos Monge, amb “La meva mare també juga” i Josep Maria Sanuy, amb el programa de televisió “La doble invisibilitat de la dona en el món agrari. Les cooperatives, territori masculí” han estat guardonats amb els XII Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida que convoquen l’Ajuntament de Lleida i la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. La tinent d’alcalde i regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, presideix aquesta tarda a la Paeria el lliurament dels guardons, “ un reconeixement al periodisme que fa visible, per mitjà del reflex de la realitat, els passos que encara falten per aconseguir una igualtat de gènere efectiva”.

10 treballs ha optat en aquesta edició del XII Premi Mila, un guardó que duu el nom de la protagonista de la novel·la Solitud, de l’escriptora Caterina Albert, que signava les seves obres com a Víctor Català.

L’objectiu dels Premi Mila, que s’atorgaen el marc del programa d’actes a l’entorn del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i distingir els articles i programes publicats i emesos pels mitjans de comunicació que fomenten les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i ajuden a combatre les diferències i la discriminació.

Els treballs guanyadors de l’edició 2019 dels Premis Mila

“Generación King Kong”

Publicat el 22 de març de 2018 al Suplement Tendències de El Mundo Catalunya, parla de la reedició d’uns dels assajos més importants dels darrers anys, l’autobiogràfic “Teoria King Kong” de Virginie Despentes, avui escriptora de gran èxit a França. Fa un recorregut per l’explosió de llibertat, que en certa mesura, va ser l’avantsala de l’explosió feminista actual.

“La meva mare també juga”

Publicat al Diari Segre el 7 d’octubre de 2018 aquest reportatge té com a objectiu mostrar les dificultats que tenen les dones esportistes per seguir practicant esport, a un nivell d’elit, després d’haver estat mares. Reflecteix l’opinió dones esportistes de l’esport lleidatà, tant professionals com amateurs, en la pràctica de l’esport d’elit.

El debat “La doble invisibilitat de la dona en el món agrari. Les cooperatives, territori masculí”

Emès en el Debat de Lleida Activa de Lleida TV, el 15 de setembre de 2018, es tracta d’una taula debat sobre la presència femenina en el sector agrari de les Terres de Lleida, concretament a les cooperatives agràries, en què les dones han viscut una doble invisibilitat. Posa de manifest que la presència de les dones en els òrgans de govern de les cooperatives és només del 4,3% i només 4 de les 204 cooperatives federades tenen una presidenta. Entre altres dones, al debat hi participa la Sra. Ramona Mota, la primera dona que ha accedit al Consell Rector de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell (després de més de cent anys d’història d’aquesta entitat).

Imatge_cat_42605.jpg

Integrants del Jurat

El premi estableix quatre categories: premsa escrita, audiovisual, fotoperiodisme i mitjans digitals. El jurat del XII Premi Mila d’Igualtat de Gènere l’han integrat la tinent d’alcalde i regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, el president de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, la consellera del Consell Municipal de les Dones, Ramona Canela (en representació de l’Associació Minerva Dones), Estela Busoms, membre de la Junta de Govern de la Demarcació de Lleida del CPC, Meritxell Rigol, periodista guardonada en l’XI edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la regidora de Polítiques d’Igualtat.

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet