Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria reforça la figura de referent d’Igualtat a les Regidories amb el seu nomenament i més funcions
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

La Paeria reforça la figura de referent d’Igualtat a les Regidories amb el seu nomenament i més funcions

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 10-07-2020 07:29

Es formarà i facilitarà la seva participació per a la transferència de bones pràctiques, internament i externa En el marc de la comissió tècnica ja existent, es crea un grup de treball estable per afavorir la implementació de la transversalitat de gènere i l’assoliment de compromisos en relació a les polítiques d’igualtat de gènere

L’Ajuntament de Lleida potenciarà la figura de referent d’Igualtat en el conjunt de Regidories que integren l’organització municipal amb l’ampliació de les seves atribucions i formalitzant el seu nomenament. La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha explicat en la reunió d’avui de constitució d’aquest grup de treball que amb les noves atribucions i organització es donen més eines per avançar en l’impuls i el seguiment de les accions d’igualtat de gènere incloses als dos plans d’igualtat vigents (intern i de municipi), al decàleg que acompanya la Declaració de Lleida Municipi Feminista i al proper pla de compromís per obtenir el distintiu per la igualtat de genere SG City 5050.

En aquest sentit es reforçaran les formacions que ja es fan en aquest àmbit i es facilitarà la participació per a la transferència de bones pràctiques, tant dins de la corporació com externament. L’objectiu és fer efectiva la implantació en la transversalitat de gènere, així com donar resposta els reptes i els compromisos que es van establint en el marc municipal en polítiques d’Igualtat de gènere i feministes.

Les persones referents d’Igualtat ja tenen tasques assignades, com fer el seguiment d’algunes accions, donar suport en els projectes que s’impulsin tenint en compte la igualtat de gènere o fer arribar a la comissió l’estat d’execució del Pla d’Igualtat intern, entre altres. L’equip de la Unitat Tècnica de Feminismes donarà suport als i les referents de les diferents regidories.

En la reunió del grup de treball s’han establerts alguns acords, com establir reunions bianuals, que al setembre es lliure un informe d’assoliment d’accions d’igualtat de les Regidories i que a l’octubre es farà una reunió per compartir resultats i plantejar estratègies i accions per al 2021.

La Regidoria de Feminismes desenvolupa un treball continuat per impulsar polítiques públiques que facin realitat la igualtat de gènere al municipi de Lleida. A l’Ajuntament de Lleida hi ha plans i compromisos en aquesta matèria, que passen pel Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere, el Pla Intern Igualtat, el procés per aconseguir el distintiu ForgenderSeal o la Declaració de Lleida Municipi Feminista. En aquesta direcció, les tècniques de la regidoria ofereixen suport i formació especialitzada, un àmbit que es reforçarà amb la figura de la persona referent, per poder-ho aplicar a les diferents àrees, com esports, inclusió, salut, cooperació, etc., i fan funcions com donar suport en informació, facilitar contactes amb gent experta o col·laborar en activitats i accions concretes.


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet