Esteu aquí: Inici Notícies La regidora Sandra Castro encoratja les participants en el III Fòrum Osteoporosi-Menopausa a donar protagonisme a aquests moments de la vida de les dones
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

La regidora Sandra Castro encoratja les participants en el III Fòrum Osteoporosi-Menopausa a donar protagonisme a aquests moments de la vida de les dones

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 21-10-2019 09:22

“Hem tendit socialment a invisibilitzar-los i cal incidir i posar-los en la primera línia de les agendes públiques, perquè tinguin el protagonisme que es mereixen, ja que és una etapa per la qual passem totes les dones”, ha dit en l’obertura de la trobada organitzada per l’associació HERA

La regidora d’Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha encoratjat les participants en el III Fòrum Osteoporosi-Menopausa a donar el protagonisme que es mereix a aquests moments de la vida de les dones, durant la trobada que s’ha celebrat aquest matí a l’Espai Orfeó.

“Hem tendit socialment a invisibilitzar aquests moments i cal incidir i posar-los en la primera línia de les agendes públiques, perquè tinguin el protagonisme que es mereixen, ja que és una etapa per la qual passem totes les dones”, ha dit en l’obertura del fòrum organitzat per l’associació de dones HERA.

Castro ha finalitzat la seva intervenció animant els membres d’HERA a seguir amb la seva activitat i a créixer com a associació, ja que “la feina que feu és molt necessària per a totes”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde Paco Cerdà, que també ha participat en l’acte d’inauguració del Fòrum, el qual ha dut com a lema ‘Hàbits Saludables. Ossos i menopausa. Parlem!’, ha encoratjat a les organitzadores, perquè “és necessari que feu molt ressò de la feina que desenvolupeu”.

Xerrades, taula rodona i teatre

Durant el matí, s’han desenvolupat diverses xerrades, que han anat a càrrec de Mireia Serra, professora de dansa i pilates, experta en la millora dels ossos mitjançant l’exercici, la qual ha parlat sobre ‘Com millorar l’osteoporosi amb exercici físic’. Tot seguit ha intervingut Carla Romagosa, màster en nutrició i especialitzada en salut pública, que ha abordat el ‘Tractament dels símptomes de la menopausa amb fitoteràpia’.

Després de la pausa cafè, ha estat el torn de la dietista i nutricionista Naila Martínez i de l’advocada especialitzada en dret alimentari, Marta Quintana, que han conversat sobre ‘Com desxifrar etiquetes i publicitat per a fer una compra amb criteri. Tot seguit, les quatre ponents i la presidenta d’HERA, Maria Antònia Roca, han debatut en una taula rodona sobre ‘Ser conscient dels símptomes de la menopausa”.

La jornada ha finalitzat amb l’actuació de la companyia teatral La Dona Barbuda, amb l’obra ‘Hotel Rom’. 

Imatge_cat_44405.jpg

 

 

©Ajuntament de Lleida

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet