Esteu aquí: Inici Notícies Lleida celebra el Dia Internacional de les Dones amb 45 propostes reivindicatives, formatives, culturals i lúdiques
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Lleida celebra el Dia Internacional de les Dones amb 45 propostes reivindicatives, formatives, culturals i lúdiques

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 10:25

L'acte unitari del 8 de març s'avança al dia 7 per la convocatòria d'una vaga general feminista per part d'entitats i organitzacions sindicals

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat, ha presentat el programa unitari d’actes entorn del Dia Internacional de les Dones 2018, que inclou 45 propostes de caràcter reivindicatiu, formatiu, cultural i lúdic, que tindran lloc entre l’1 i el 25 de març. Són actes organitzats per l’Ajuntament i per 34 entitats de la ciutat i tots ells oberts a la ciutadania.

Aquest any, el Dia Internacional de les Dones ve marcat per la convocatòria d’una vaga general feminista per part d'entitats feministes de diferents països, a la qual s’han sumat les organitzacions sindicals que també han convocat dues hores d’aturada per torn de treball a les empreses i administracions. Per aquest motiu, l’acte institucional per celebrar el Dia Internacional de les Dones, s’avança al dimecres 7. Un any més aquest acte se celebrarà unitàriament a la plaça 8 de Març de Lleida, amb representació de les diferents institucions de la ciutat. La lectura del Manifest anirà a càrrec de nois i noies de l’Aula Municipal de Teatre i l'acte el conduirà una periodista lleidatana, per reivindicar la presència de les dones en els mitjans de comunicació.

Les activitats organitzades per l’Ajuntament a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat són:

-Dijous 1 de març, reconeixement a la trajectòria personal i social d’Isabel Sáez i Teresa Gil, al Centre Cívic de Balàfia, en el març de l’ANÒNIMES del programa Activa’t al Casal, organitzat pel Casal de la Dona.

-Dimecres 7 març: acte institucional i lectura del Manifest, a les 17 h, a la plaça 8 de Març.

-Dimecres 14 de març: jornada “Dones i Emprenedoria”, de les 09.30 h a les 14 h, a CaixaForum, coorganitzada juntament amb GlobaLleida.

-Dijous 15 de març: Lliurament del XI Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la XII Beca de recerca Cristina de Pizan, a les 19 h, al Saló de Sessions de la Paeria, amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida.

-Dijous 22 de març: Desfilada de les alumnes dels tallers de costura de les entitats de dones, a les 19 h, a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Entitats i grups de dones, Universitat de Lleida i organitzacions sindicals han preparat, a més, un ampli ventall d’activitats, com ara xerrades, conferències, exposicions, visites culturals i taules de debat, entre d'altres, que tractaran sobre els drets de les dones, la igualtat de gènere, el lideratge femení, les dones i els moviments socials, entre altres.

L’Ajuntament de Lleida, mitjançant el Centre d’Informació i Atenció a les Dones – Casal de la Dona, també col·labora en els següents actes:

-Xerrada – taller Autoestima, apoderament i lideratge femení, programada pel Grup de Dones de la Partida de Grenyana i Limítrofs, a càrrec de la tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Isabel Hornos. Tindrà lloc al Local Social “L’Escola” de Grenyana el dia 7 a les 18.30 h.

-Xerrada- Descobrint les violències masclistes, programada per l’Associació de Dones de Llívia i voltants. Aquesta xerrada tindrà lloc el dia 16 de març al centre Cívic de Llívia i anirà a càrrec de Sílvia Puertas, coordinadora del CIAD – Ajuntament de Lleida.

El programa d'actes es pot consultar a l’arxiu adjunt. Més informació:

Web: www.igualtat.paeria.cat

Facebook: www.facebook/ajuntamentdelleidacasaldeladona

Blog: http://casaldeladona.lleida.blogspot.com

Twitter: @casaldonalleida

Casal de la Dona- Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n – Tel. 973700461

 

FEU CLICK DAMUNT LA IMATGE PER OBRIR EL PROGRAMA COMPLERT.


Portada 8 de marc 2018.jpg

 

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet