Esteu aquí: Inici Notícies Marxes exploratòries per dues zones d’oci nocturn de la ciutat: la zona de bars musicals i la zona de “vins”
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Marxes exploratòries per dues zones d’oci nocturn de la ciutat: la zona de bars musicals i la zona de “vins”

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 22-12-2020 13:01

El Centre d’Informació i Atenció a les Dones - Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes- ha organitzat aquest dilluns al vespre dues marxes exploratòries per dues zones d’oci nocturn de la ciutat: la zona de bars musicals i la zona de “vins”.

 

Dos grups de 9 dones cadascun van recórrer els carrers d’aquestes zones entre les 19 i les 21 h i, durant el recorregut, van reflexionar i van compartir percepcions i experiències personals en relació amb aquests espais.

Blanca Gutiérrez i Magda Isard, expertes del Col·lectiu Punt6, van ser les encarregades d’anar orientant les reflexions i d’aportar els coneixements de l’urbanisme feminista en relació amb la manera de repensar i actuar sobre els espais públics i privats per a fer-los més inclusius i segurs.  

Els factors que influeixen sobre la percepció de seguretat en els espais depenen de diferents variables com la neteja, la il·luminació, que estiguin habitats o no, etc. Segons les expertes “en aquests recorreguts s’analitzen les diferents variables de la configuració urbana: espai públic, mobilitat, equipaments, habitatge, participació i seguretat. La seguretat i la participació són variables transversals que es consideren quan es parla dels altres aspectes físics de la ciutat (espai públic, mobilitat, equipament, habitatge). Per tant, els recorreguts de reconeixement van més enllà dels aspectes de percepció de seguretat.”

IMG_20201221_193334.jpg

 


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet