Esteu aquí: Inici Notícies Programa unitari amb 75 actes en un mes a l'entorn del Dia Internacional de les Dones
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Programa unitari amb 75 actes en un mes a l'entorn del Dia Internacional de les Dones

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 27-02-2020 08:53

La regidora Sandra Castro ha explicat que s’han incrementat les entitats participants i el nombre d’activitats organitzades, que sumen per conscienciar la ciutadania sobre la igualtat, del paper de les dones a la societat i una participació plena en tots els àmbits

L’Ajuntament de Lleida ha presentat el programa d’actes unitari que la ciutat acull durant un mes per commemorar el Dia Internacional de les Dones el dia 8 de març. La regidora de Feminismes, Sandra Castro, ha explicat que enguany s’han incrementat el nombre d’activitats organitzades, així com d’entitats participants. En total, hi haurà 75 actes de 50 entitats, del 27 de febrer al 27 de març, quan l’any passat es van fer 59 accions, impulsades per 44 agrupacions. Castro ha comentat que això demostra la voluntat de sumar i de contribuir en la conscienciació en favor de la igualtat, del paper de les dones a la societat i d’una participació plena en tots els àmbits. Les propostes són variades, per configurar un programa complet, amb xerrades, projeccions, espectacles, murals, concrets, exposicions, etc. 

La Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat ha coordinat el conjunt d’activitats, organitzats des de l’Ajuntament o per les entitats organitzadores i/o col·laboradores. Diversos equipaments municipals acolliran els actes, com el museu Morera, l’Arxiu Municipal, l’Auditori Enric Granados, etc. La Paeria participarà en l’acte institucional del 8 de març, que es farà a la plaça que porta el mateix nom (a les 12 h). També en la Jornada Dones i Emprenedoria, el matí del dijous 5, a CaixaForum i en el lliurament del XIII Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere i de la XIII Beca de recerca Cristina de Pizan, el 18 de març, al Saló de Sessions (a les 19 h). Alhora tècniques de la regidoria prendran part en xerrades i tallers promoguts per entitats de dones sobre espais segurs, bon tracte, lideratge o apoderament.

El dia 8 de març, a més de l’acte institucional i diverses accions, es faran dues manifestacions: de la Plataforma 8M i de la Marea Lila Lleida. Entre els actes que s’han organitzat per a les pròximes setmanes hi ha l’exposició “Dones de ciència”, a la Biblioteca Pública de Lleida, del 2 al 31 de març, organitzada per la Biblioteca i l’Institut Català de les Dones; la jornada “Dona, treball i noves tecnologies”, el dimecres 4, a l’Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera – Universitat de Lleida; la xerrada “Comunicació, educació i cultura: feminisme i masculinitats per canviar el món”, al Cafè del Teatre, el dimarts 10, amb l’Associació LIKA; el lliurament del VI Premi de Fotografia Feminista Leonor Pedrico Dones i esports, del Grup de Dones Lleida, que es farà el divendres 13, a l’espai Orfeó; la 8a Cursa de la Dona – Nayox de Lleida 2020, el diumenge 15, a les 11 h, a la canalització del riu, o l’exposició del treball de recerca i debat “El feminisme islàmic”, al Centre Cívic de Balàfia, el divendres 27, de DonaBalàfia i la Vocalia de la Dona de l’AV del barri.

Destaquen també dos murals artístics participatius: Matinal Lleida Street-Art, impulsat per la Regidoria de Joventut, que es pintarà a la façana exterior del Casal de la Dona, el 7 de març; i l’altre, Recorda que som iguals, a la façana del local social d’Instituts – Sant Ignasi, organitzat per la Vocalia de la Dona de la mateixa AV. A més, el departament de Joventut ha preparat el 2n cicle de concerts de joves cantautores, dels Bucs en femení, amb diversos concerts als Bucs d’assaig El Mercat, a la Bordeta.

FEU CLICK DAMUNT DE L'IMATGE PER DESCARREGAR EL PROGRAMAR

Caratula.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet