Esteu aquí: Inici Notícies Reconeixement a la trajectòria social de Carmina Gómara dins el taller ANÒNIMES
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Reconeixement a la trajectòria social de Carmina Gómara dins el taller ANÒNIMES

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 10:25

Activa’t al Casal 2017/2018

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, ha assistit aquest dijous, 1 de febrer, a la tercera sessió d’Anònimes, novetat del programa Activa’t al Casal 2017/2018, que té com a objectiu descobrir les vides de lleidatanes anònimes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat. L’activitat està organitzada pel Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb les vocalies i associacions de dones del municipi. Està previst que cada mes tingui lloc en espais diferents d’acord amb la personalitat de les dones a les quals es vulgui homenatjar en cada sessió.

En aquesta ocasió, Anònimes ha tingut lloc al Local Social del Barri Universitat i ha consistit en un reconeixement a la trajectòria de la senyora Carmina Gómara Ayala, pionera en l’organització d’activitats per a dones i vinculada a l’associació veïnal des de fa gairebé 30 anys. La senyora Carmina va néixer l’any 1932 a Novallas (Saragossa) i va ser una dona emprenedora. Va fer de la seva passió un ofici, en estudiar tall i confecció i posar en marxa un taller de costura que va arribar a tenir 30 treballadores. Ha comptabilitzat la seva vida laboral, dedicada a la costura, amb la vida familiar i amb el seu entorn social, organitzant activitats per promoure la salut de les dones, el teixit associatiu femení i la cohesió del veïnat.

Aquest reconeixement, al qual hi ha assistit una cinquantena de persones, entre les quals alguns regidors de la Corporació, ha comptat amb el suport de la Vocalia de la Dona i de la Junta Directiva de l’AV del barri Universitat, que han col·laborat amb el Casal de la Dona en l’organització de l’acte.

Les dones interessades a participar en aquests tallers o en altres activitats, poden demanar més informació al Casal de la Dona (Plaça Fanalets de St. Jaume, s/n – Telèfon 973 700 461).

 

IMG_20180201_185806.jpg

003.JPG


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet