Esteu aquí: Inici Notícies Reconeixement a la trajectòria social de Tere Gil i Isa Sáez dins el taller Anònimes
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

Reconeixement a la trajectòria social de Tere Gil i Isa Sáez dins el taller Anònimes

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 10:25

La regidora Sara Mestres ha presidit l'acte d'homenatge a aquestes dues dones, molt vinculades a l'activitat cívica al barri de Balàfia

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, ha assistit aquest dijous a la quarta sessió d’Anònimes, una activitat que s'ha incorporat al programa Activa’t al Casal 2017-2018 i que té com a objectiu descobrir les vides de lleidatanes anònimes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat. 

En aquesta ocasió, Anònimes ha consistit en un doble reconeixement a la trajectòria de dues de les dones més actives i estimades del barri de Balàfia: Isa Sáez Cano i Teresa Gil Fortuny. L'homenatge, que ha tingut lloc al Centre Cívic de Balàfia amb la participació d'una cinquantena de persones, l'ha proposat la Vocalia de la Dona de l’Associació de Veïns i l’Associació Dona Balàfia, que han col·laborat amb el Casal de la Dona en l’organització de l’acte.

Isa Sáez va néixer a Lleida i fa prop de 60 anys que viu a Balàfia. Ha dedicat la seva vida a l’activisme social, vinculada primer a l’associació veïnal de les casetes de la Verge Blanca, de la qual va ser presidenta durant 7 anys, i des d’on es van fer tot un seguit de reivindicacions per a la millora de la zona i l’asfaltatge dels carrers. Més tard, com a coordinadora de la Vocalia de la Dona de l’Associació Veïnal de Balàfia, ha promogut activitats per a l’associacionisme femení i la qualitat de vida de les dones. També va formar part de les mobilitzacions veïnals per reivindicar el soterrament de les vies del tren. Paral·lelament és cofundadora de la Plataforma contra la Llei Helms Burton i el bloqueig a Cuba, a través de la qual s’han dut a terme nombroses campanyes d’enviament de joguines, material hospitalari i altres materials a l’illa de Cuba.

Tere Gil Fortuny va néixer a Cambrils, però viu a Lleida i és veïna del barri de Balàfia, des que tenia 20 anys. Va quedar vídua molt jove i va començar a treballar com a cuinera a l’escola pública de Balàfia, feina que va desenvolupar durant 25 anys. Ha tingut una vida activa i dedicada al voluntariat en diferents entitats del tercer sector com Antisida, i religioses com Càritas, l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes i la parròquia Sant Antoni M. Claret, on ha fet de catequista durant molts anys, ha participat en els programes d’acollida i també forma part del Consell Parroquial. Des de fa anys està vinculada a la Vocalia de Dones i a l’Associació Dona Balàfia, amb les quals col·labora en totes les activitats que s’organitzen durant l’any. La Teresa va rebre la Medalla i placa al Treball Francesc Macià l’any 2008 i va ser pregonera de la festa Major de Balàfia l’any 2009.

L’activitat Anònimes està organitzada pel Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb les vocalies i associacions de dones del municipi. Està previst que cada mes tingui lloc en espais diferents d’acord amb la personalitat de les dones a les quals es vulgui homenatjar en cada sessió.

Les dones interessades a participar en aquests tallers o en altres activitats, poden demanar més informació al Casal de la Dona (Plaça Fanalets de St. Jaume, s/n – Telèfon 973 700 461).

 

IMG_20180301_191111.jpg

IMG_20180301_190840.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet