Esteu aquí: Inici Regidoria Articles d'opinió i escrits Per una societat igualitària i lliure de violència masclista.
Accions del document

Per una societat igualitària i lliure de violència masclista.

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 27-11-2012 12:55

25 de novembre de 2012

La commemoració Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, torna a posar de manifest la importància de reforçar el treball en xarxa i la coordinació entre professionals de les diferents administracions en l’abordatge d’aquesta greu vulneració dels drets de les dones. Enfortir el compromís per eradicar la violència masclista ha de ser una prioritat transversal en totes les polítiques públiques i també en les iniciatives privades, en el si de les famílies i en l’actitud vital de la ciutadania. La prevenció i detecció de totes les formes de violència exercida contra les dones que, malauradament, es continua produint a diari en diferents esferes socials, ha de ser un dels principals reptes de qualsevol societat que vulgui establir unes pautes de convivència respectuoses i igualitàries.
 
En aquest sentit, l’Ajuntament de Lleida, com a ens impulsor del Protocol d’atenció a les dones en situació de violència masclista al municipi de Lleida (signat per una vintena d’institucions i entitats l’any 2008), continua dedicant esforços i recursos, tant a les accions de sensibilització i prevenció, com a la intervenció integral en l’atenció i la recuperació de les dones que pateixen violència. Totes aquestes actuacions, realitzades principalment des de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, del Centre d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) i del Casal de la Dona, són una prioritat dins els eixos estratègics d’actuació municipal i són el referent d’una acció transversal per a la consecució de l’objectiu final: l’eradicació total i absoluta de totes les manifestacions d’aquesta violència - física, psicològica, sexual i econòmica. 
 
El dret de les dones a viure dignament i lliures de violència és una qüestió que no podem defugir i en la qual tots i totes ens hem d’implicar activament. L’assoliment d’unes relacions sanes i igualitàries entre nens i nenes, joves, homes i dones, passa per la promoció de valors fonamentals com la igualtat de gènere, l’acceptació de la diversitat, el respecte, la tolerància i la voluntat, individual i col·lectiva, de protegir els drets i les llibertats fonamentals de les dones, drets que com a ciutadanes tenim reconeguts.
 
Sabem que l’èxit d’aquesta acció passa per l’aposta decidida per unes polítiques de dones i per a dones, que facin sentir la nostra veu i la nostra presència en tots els àmbits, que incorporin la nostra experiència, que ens dotin de mecanismes i del suport necessari per a l’accés al mercat de treball i a l’ocupació de qualitat, als càrrecs de responsabilitat i de presa de decisions, als serveis i recursos de benestar, salut, habitatge,... En definitiva, que facin possible l’apoderament de les dones per liderar el nostre propi projecte de vida amb plena autonomia i lliures de violència.
 
Cal sumar esforços i fer forta la veu de totes i tots en contra de qualsevol manifestació de la violència masclista contra les dones i a favor de la construcció d’una ciutadania lliure i, al mateix temps, compromesa amb la comunitat.

facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet