Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria reconeix el periodisme implicat per la igualtat de gènere
Regidoria de Polítiques d'Igualtat
Accions del document

La Paeria reconeix el periodisme implicat per la igualtat de gènere

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 25-03-2020 11:25

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, presideix l’acte de lliurament de l’onzena edició dels Premis Mila al Saló de Plens i destaca la importància de combatre les desigualtats reals, un cop aconseguida l'equiparació de drets Les guardonades han estat Maria García San Narciso, Meritxell Rigol Barbarà i Tiziana Trotta, mentre que la beca de recerca Cristina de Pizan serà per Berta Caihuelas

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit aquesta tarda el lliurament dels XI Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Paeria i el Col·legi de Periodistes de Catalunya per tal de distingir els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona i combatre les diferències i la discriminació que encara pateixen les dones. Ros ha destacat la importància de seguir treballant per aconseguir la igualtat de gènere. "El segle XX va ser el de la incorporació de la dona al món del treball i del reconeixement legal dels seus drets i tots esperem i desitgem que el segle XXI sigui representatiu de la igualtat efectiva", ha afirmat el paer en cap.

Enguany s’han presentat onze treballs al premi, dotat amb un total de 1.500 € per cada treball premiat, i les guanyadores han estat:

María García San Narciso, pel reportatge “No son sexis, son niñas”, publicat el 19 de novembre de 2017 a El Periódico, que denuncia la hipersexualització de nenes i dones; i Meritxell Rigol Barbarà, pel reportatge “Dones gitanes amb veu i en acció”, publicat a La Directa el 14 de juny de 2017, que descriu el racisme i la desigualtat de gènere que pateix aquest col·lectiu. Totes dues en la categoria de mitjans escrits. En la categoria de Fotoperiodisme, la guardonada ha estat Tiziana Trotta, pel reportatge fotogràfic “Las chicas que espantan a patadas las pesadillas de Boko Haram”, publicat 30 de març de 2017 a El País Planeta Futuro, que retrata la vida d’un grup d’adolescents al camp de refugiats de Dar-es-Salam.

Les premiades han agraït el guardó i la tasca que duen a terme l'Ajuntament i el Col·legi de Periodistes per tal de promoure el periodisme amb perspectiva de gènere, que consideren molt necessari per combatre les desigualtats en aquest àmbit. A més, han destacat la vitalitat del moviment feminista després de la manifestació del 8 de març.

Les categories de Mitjans digitals i Audiovisual han quedat desertes. El jurat del premi Mila el formaven la regidora de Polítiques d’Igualtat Sara Mestres, els periodistes Jesús Riverola, Àngels Anton i Elianne Ros (guardonada en l’edició anterior del Mila), la consellera del Consell Municipal de les Dones Ramona Canela i la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament Isabel Hornos. El veredicte ha tingut en compte criteris d’interès periodístic, el procés d’investigació, la qualitat dels textos i les imatges, l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista, la projecció social, l’originalitat i la creativitat.

Durant l’acte s’ha dut a terme també el lliurament de la dotzena Beca de Recerca Cristina de Pizan, dotada amb 3.000 euros, que ha estat per Berta Caihuelas pel projecte “On són les dones”, orientat a esudiar les diferències per qüestió de gènere en l'accés a llocs de responsabilitat a Lleida. Aquesta Beca té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. A partir d’ara la Beca tindrà caràcter biennal, es convocarà cada 2 anys.

El jurat està format pel tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, la regidora de Polítiques d’Igualtat Sara Mestres, Maria Antònia Roca (Consell Municipal de les Dones), Ramon Moreno (UGT), Imma Romeo (CCOO), Maika Molina (Centre Dolors Piera), Dolors Mayoral (professora de Sociologia de la UdL) i Sílvia Puertas (cap de la unitat tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament, com a secretària, amb veu i sense vot).

A l'acte de lliurament també han assistit els regidors Sara Mestres, Paco Cerdà, Ángeles Ribes i Dolors López.

 

 

Imatge_cat_39475.jpg

©Hermínia Sirvent

Imatge_cat_39476.jpg

©Hermínia Sirvent


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet