Esteu aquí: Inici Serveis i Programes Premis, Beques i Subvencions L’Associació de Dones Periodistes guardona el Premi Mila de Periodisme d'Igualtat de Gènere
Accions del document

L’Associació de Dones Periodistes guardona el Premi Mila de Periodisme d'Igualtat de Gènere

Per Meritxell Prunera Pelegrí Darrera modificació 20-01-2023 14:32

L’Ajuntament de Lleida i la demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes, reconeguts amb el Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per a les iniciatives i el foment d’un periodisme no sexista

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la regidora Neus Brocal i el president de la Demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes, Josep Lluís Cadena, recullen aquest vespre a Barcelona el premi Bones Pràctiques de Comunicació no sexista que atorga l’Associació de Dones Periodistes. El guardó reconeix la creació del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere, l’any 2007.

El premi Mila, que enguany arriba a la 4a edició, té com a objectiu distingir els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i per combatre les diferències i la discriminació que les dones encara puguin patir. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Neus Brocal, ha agraït la concessió del premi i ha dit que suposa “un reconeixement públic al compromís de l’Ajuntament de Lleida en l’aplicació de polítiques transversals d’Igualtat de Gènere”. Arxiu de so Neus Brocal

L’Auditori de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra ha estat l’escenari de la cerimònia d’entrega dels premis, que pretenen promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els professionals que amb la seva tasca ajuden a construir el que l’associació de dones periodistes considera les pautes d’una comunicació no sexista.

En el mateix acte han estat guardonats professionals de reconegut prestigi com Júlia Otero, Miquel Molina, Eduard Sanjuan i Margarita Riviére, El Periódico de Catalunya per la creació de la figura de la Defensora de la Igualtat, que exerceix la periodista Eva Peruga, la Televisió de Girona, la conselleria d’Interior pel programa d’Eradicació de la Violència Sexista i la revista Entreacte.

Llistat de premiats-Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per fer un periodisme rigorós i de qualitat, fent visibles les dones i les seves actuacions.

Júlia Otero, directora de Julia en la Onda. Rebrà el premi de mans de Montserrat Puig, periodista i expresidenta de l’ADPC, Francesc Robert director d’Onda Cero Barcelona.

Miquel Molina, subdirector de la Vanguardia. Joana Bonet, directora revista Marie Claire, li lliurarà el guardó.

Eduard Sanjuan, director i presentador del programa 30 Minuts, a TV3. Recull el premi de mans de Salvador Alsius, vicedegà amb funcions de director de la titulació de Periodisme a la UPF.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per a les iniciatives tecnològiques i el foment del periodisme digital a favor d’un equilibri no sexista.

Remedios Zafra, escriptora i professora titular de la Universitat de Sevilla. El premi li lliurarà Maite Calvo, delegada de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per a les iniciatives i el foment d’un periodisme no sexista.

Col•legi Periodistes de Lleida i l’Ajuntament de Lleida per la convocatòria d’ El Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere. Recullen el premi l’Alcalde de Lleida, Àngel Ros, la Regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Neus Brocal, i el president de la demarcació de Lleida del Col•legi de Periodistes, Josep Lluís Cadena. Lliura el guardó Marta Selva, Presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per iniciatives a les empreses editorials dels mitjans de comunicació.

El Periódico de Catalunya per la iniciativa de la Defensora de la Igualtat. Recull el premi l’Eva Peruga de mans de Margarida Solé, en representació del degà del Col•legi de Periodistes de Catalunya, Josep M. Martí.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per uns continguts seriosos en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de ràdio/TV.

Programa “DONES” de la Televisió de Girona. Mima Garriga, directora del programa, ha recollit el guardó que li ha entregat Pilar Pifarré, Diputada de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista en una campanya de comunicació institucional.

La Conselleria d’Interior pel Programa d’Eradicació de la Violència Masclista. Recull el premi l’Alba Garcia. L’ha entregat Imma Moraleda, Regidora d’Usos del Temps a l’Ajuntament de Barcelona.

Premi a la Trajectòria Periodística, per la seva dedicació professional destacant els valors aportats per les dones. En una època i temps on aquesta tasca no era valorada professionalment.

Margarita Rivière, periodista. Carme Freixa, presidenta de l’ADPC, va fer entrega del guardó.

Menció Especial Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per uns continguts seriosos en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de ràdio/TV.

Revista Entreacte. L’equip de la publicació rep el premi de mans de Mercè Claramunt, Presidenta de Dones amb Iniciativa.

Males Pràctiques en Comunicació no Sexista aplicada a un producte de comunicació o a una campanya de comunicació.

Premsa esportiva catalana:Diari Sport i El Mundo Deportivo. Va entregar la menció Carme Freixa, Presidenta de l’ADPC.Un premi emmarcat en el I Pla Municipal de Polítiques d’IgualtatLa convocatòria del Premi Mila parteix de la implementació del I Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2006-2010, que preveu diferents objectius entre els quals hi ha el de promoure i transmetre valors i actituds igualitàries i evitar una imatge estereotipada i sexista de les dones en els mitjans de comunicació i en la publicitat. Dins aquest objectiu s’han emprès actuacions concretes com ara la de convocar un premi anual per al millor reportatge o article periodístic que promogui la igualtat de gènere.

Rep aquest nom (Mila) en homenatge a Mila, la protagonista de la novel•la Solitud, de Víctor Català –pseudònim de Caterina Albert- personatge que pateix un trasbals interior a causa de la insatisfacció que li ocasiona la convivència amb el seu marit i que la porta a la recerca de possibles sortides mitjançant l’amor, el sentiment maternal i l’emoció estètica que projecta en la relació amb altres persones. Finalment, la pròpia realització la fa assumir la solitud.

El premi Mila té com a objectiu distingir els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de les dones en tots les àmbits; es regeix estrictament pels valors del periodisme i està obert a tots aquells treballs publicats durant l’any en els mitjans de comunicació locals i d’àmbit català i estatal amb presència a Lleida, que difonguin experiències per a la igualtat de gènere. Preveu tres categories: premsa escrita, fotografia i audiovisual (ràdio i tv) i té una dotació econòmica de 2000 € en cada categoria.

Aquest any 2010 s’ha convocat la IV edició del premi. El termini de presentació de treballs està obert fins al 15 de gener de 2011. Cada any el lliurament dels premis té lloc durant la primera setmana de març, en el marc dels actes commemoració del Dia Internacional de les Dones

 

foto MILA.jpg


facebook twitter instagram
PROJECTE DESENVOLUPAT PERSemic Internet